ANWB AutoMaatje in Etten-Leur

ANWB AutoMaatje

Als je niet meer zo mobiel bent, wordt je wereld snel kleiner. Zo kun je makkelijk in een isolement raken. ‘AutoMaatje’ van de ANWB kan dan een oplossing zijn. Het geeft mensen de mogelijkheid om een actiever leven te leiden.

Bij ANWB AutoMaatje vervoeren plaatsgenoten met hun eigen auto minder mobiele mensen die niet meer zelf voor vervoer kunnen zorgen of lastig van de bestaande vervoersdiensten gebruik kunnen maken.

Heb je vervoer nodig en voldoe je aan de gestelde voorwaarden? Meld u zich dan ruim van te voren aan bij het  ANWB AutoMaatje-meldpunt in Etten-Leur.

Na een intakegesprek wordt u, als u voldoet aan de gestelde voorwaarden, ingeschreven als deelnemer. Als deelnemer kunt u 2 dagen voor de geplande rit contact opnemen met het meldpunt om de rit te plannen.

Het heeft zich al in heel veel  gemeenten in Nederland bewezen.

Waarheen brengt het AutoMaatje mij allemaal ?

Wil je naar de kapper, op familiebezoek, winkelen in de buurt of heb je een afspraak in het ziekenhuis of bij de fysiotherapeut? Tegen een kleine onkostenvergoeding rijden vrijwilligers uit de buurt je met hun eigen auto.

Je  vervoer beperkt zich niet tot een bezoek aan ziekenhuis, dokter, fysiotherapeut of meedoen met activiteiten in een van de vele buurthuizen in Etten-Leur. Je schakelt ANWB AutoMaatje ook gewoon in voor leuke uitjes als een bezoekje af leggen , naar de kapper of gezellig winkelen.

De ANWB biedt ANWB AutoMaatje aan vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en het gebruik van ANWB AutoMaatje is verder geheel gratis. Je hoeft geen ANWB-lid te zijn.

Heb je vervoer nodig?

Neem dan minimaal twee dagen van tevoren contact op met het  ANWB AutoMaatje-meldpunt in Etten-Leur. Het meldpunt is van maandag tot en met vrijdag telefonisch te bereiken tussen 10:00 en 12:00 uur op telefoonnummer:

06-42227991

De meldpuntmedewerker  zoekt een vrijwilliger uit de groep chauffeurs die je, op het door jou gewenste tijdstip, kan rijden.

De meldpuntmedewerker belt je terug als er een chauffeur beschikbaar is en schat de vergoeding in aan de hand van het verwachte aantal kilometers dat de vrijwilliger voor je gaat rijden. De vergoeding bedraagt € 0,30 per kilometer, plus eventuele parkeerkosten.

Door de aanhoudende stijging van de brandstofprijzen zijn we genoodzaakt om de onkostenvergoeding voor onze chauffeurs tijdelijk te verhogen naar 35 cent per kilometer.
We blijven u graag van dienst.

Op het afgesproken moment staat de vrijwilliger voor de deur. Bij een kort uitje zal deze vaak bij je blijven. Als er veel tijd zit tussen de heen- en terugrit, spreek je met elkaar af wanneer hij of zij weer klaarstaat voor de terugreis.

Je betaalt de vergoeding rechtstreeks aan de vrijwilliger.

Hoe word je automaatje?

Doe je graag iets voor een ander? Meld je dan aan als vrijwilliger bij automaatje@inetten-leur.nl en vervoer jouw minder mobiele ‘ buren’ in je eigen auto. Je krijgt als vrijwilliger een kleine vergoeding van € 0.30 per kilometer, plus eventuele parkeerkosten. Je auto moet APK gekeurd zijn en minimaal een WA-verzekering met inzittendendekking hebben. Vrijwilligers zijn over het algemeen jonger dan 75 jaar. Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag behoort tot de voorwaarden en het ondertekenen van de Gedragsregels * voor chauffeurs is onderdeel van deze procedure. Je hoeft geen ANWB-lid te zijn.

Voor vragen kunt je contact opnemen met de coördinator van ANWB AutoMaatje Etten-Leur, Deze is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 10:00 en 12:00 uur op telefoonnummer 06-42227899 of via automaatje@inetten-leur.nl

Door de aanhoudende stijging van de brandstofprijzen zijn we genoodzaakt om de onkostenvergoeding voor onze chauffeurs tijdelijk te verhogen naar 35 cent per kilometer.
We blijven u graag van dienst.

* Klik op gedragsregels om ze te lezen.

ANWB AutoMaatje Etten-Leur wordt mogelijk gemaakt door: