ANWB AutoMaatje in Etten-Leur

ANWB AutoMaatje

 Invoering ANWB AutoMaatje wordt voorzichtig weer opgestart . We hopen rond 1 september officieel met de ritten te beginnen..
                    Geïnteresseerde chauffeurs en te vervoeren personen kunnen zich dus inschrijven !!  

Als je niet meer zo mobiel bent, word je wereld snel kleiner. Zo kun je makkelijk in een isolement raken. ‘AutoMaatje’ van de ANWB kan dan een oplossing zijn. Het geeft mensen de mogelijkheid om een actiever leven te leiden. Het heeft zich al in heel veel  gemeenten in Nederland bewezen.

Met ANWB AutoMaatje vervoeren vrijwilligers hun minder mobiele plaatsgenoten tegen een geringe onkostenvergoeding. Doordat de ANWB al haar kennis, software, begeleiding, training en materiaal gratis beschikbaar stelt, kunnen gemeenten snel en zonder grote investeringen deze vervoerservice opzetten.

Hoe kan ik gebruik maken van AutoMaatje?

Wil je naar de kapper, op familiebezoek, winkelen in de buurt of heb je een afspraak in het ziekenhuis of bij de fysiotherapeut? Tegen een kleine onkostenvergoeding rijden vrijwilligers uit de buurt je met hun eigen auto.

Uw vervoer beperkt zich niet tot een bezoek aan ziekenhuis, dokter, fysiotherapeut of meedoen met activiteiten in (een van de vele) buurthuizen in Etten-Leur U schakelt ANWB AutoMaatje ook gewoon in voor leuke uitjes als een bezoekje af leggen , naar de kapper of gezellig winkelen.

De ANWB biedt ANWB AutoMaatje aan vanuit haar maatschappelijke verantwoordelijkheid en het gebruik van ANWB AutoMaatje is verder geheel gratis. Je hoeft geen ANWB-lid te zijn.

Heb je vervoer nodig?

Neem dan minimaal twee dagen van tevoren contact op met het  ANWB AutoMaatje-meldpunt in Etten-Leur. Het meldpunt is van maandag tot en met vrijdag telefonisch te bereiken tussen 10:00 en 12:00 uur op telefoonnummer:

06-42227991

De meldpuntmedewerker  zoekt een vrijwilliger uit de groep chauffeurs die je, op het door jou gewenste tijdstip, kan rijden.

De meldpuntmedewerker belt je terug als er een chauffeur beschikbaar is en schat de vergoeding in aan de hand van het verwachte aantal kilometers dat de vrijwilliger voor je gaat rijden. De vergoeding bedraagt € 0,30 per kilometer, plus eventuele parkeerkosten.

Op het afgesproken moment staat de vrijwilliger voor de deur. Bij een kort uitje zal deze vaak bij je blijven. Als er veel tijd zit tussen de heen- en terugrit, spreek je met elkaar af wanneer hij of zij weer klaarstaat voor de terugreis.

Je betaalt de vergoeding rechtstreeks aan de vrijwilliger.

Hoe word je automaatje?

Doe je graag iets voor een ander? Meld je dan aan als vrijwilliger bij automaatje@inetten-leur.nl en vervoer jouw minder mobiele ‘ buren’ in je eigen auto. Je krijg als vrijwilliger een kleine vergoeding van € 0.30 per kilometer, plus eventuele parkeerkosten. Je auto moet APK gekeurd zijn en minimaal een WA-verzekering met inzittendendekking hebben. Vrijwilligers zijn over het algemeen jonger dan 75 jaar. Het aanvragen van een Verklaring Omtrent Gedrag behoort tot de voorwaarden en het ondertekenen van de Gedragsregels * voor chauffeurs is onderdeel van deze procedure. Je hoeft geen ANWB-lid te zijn.

Voor vragen kunt u contact opnemen met de coördinator van ANWB AutoMaatje Etten-Leur, Els de Lange-van Haperen. Zij is telefonisch bereikbaar van maandag tot en met vrijdag, tussen 10:00 en 12:00 uur op telefoonnummer 06-42227899 of via automaatje@inetten-leur.nl

* Klik op gedragsregels om ze te lezen.

ANWB AutoMaatje Etten-Leur wordt mogelijk gemaakt door: